Elizabeth Spann Craig

Bestseller auteur Elizabeth is een groot liefhebber van bibliotheken en een fervent lezer. Ze heeft verschillende succesvolle series geschreven vol met mysteries, katten, honden en kaasgrutten. Ze woont met haar twee kinderen, haar man, haar vrolijke corgi en een verlegen pluizenbol van een kat in Matthews, North Carolina.

De Myrtle Clover Mysteries van Elizabeth behoren tot het genre cozy detectives. Dit zijn eigenlijk een soort ‘gezellige romanthrillers’. Vooral in Amerika en Engeland zijn de cozy detectives ontzettend populair. Vaak gaat het om een misdaad die is gepleegd in een kleine plaats waar iedereen elkaar kent. Een van de dorpelingen ontdekt aanwijzingen en uiteindelijk wordt de misdaad opgelost door de amateurspeurneus samen met een gezellige sidekick .

Als je de woorden cozy detectives leest of hoort, denk je als fervent boekenworm of seriekijker meteen aan de boeken van Mary Higgins Clark, de series Murder She Wrote en Father Brown, en natuurlijk Miss Marple en Poirot van Agatha Christie.
Aan bovengenoemde reeksen kunnen nu ook de boeken van Elizabeth Spann Craig worden toegevoegd. Met de Myrtle Clover Mysteries heeft deze auteur een prachtige reeks van cozy detectives neer gezet. Haar eerste boek is nu vertaald in het Nederlands en wij van 18.02 publishing kunnen met gepaste trots zeggen dat wij dit boek uitgeven en zo ook de rest van deze reeks.

Verwacht in maart 2022

Boek 3

Boek 4

Boek 5

Boek 6