Manuscript

Wegens drukte accepteren we voorlopig geen manuscripten

Door drukte bij de uitgeverij en de uitgaven die we gepland hebben, zien we nu geen mogelijkheden voor nieuwe manuscripten. Pas in 2024 zullen we weer mogelijkheden hebben.

18.02 publishing kijkt altijd zorgvuldig naar de manuscripten (geen korte verhalenbundels) en ideeën die worden ingezonden.  We vinden het belangrijk om zo mogelijk er een reactie op te geven, waarmee je verder kunt. Zie het als een globale manuscriptbeoordeling. Om die reden kan het echter wel een paar weken tot een paar maanden duren, voordat je een reactie krijgt.

Als je jouw manuscript of je idee voor een boek of een spel aan ons wilt voorleggen, volg dan de onderstaande aanwijzingen.

  • We ontvangen (een deel van) je manuscript of je idee graag digitaal als Word-document of PDF voorzien van naam, adres en mailadres. Graag dat je bij een manuscript of een idee daarvoor een synopsis van maximaal 1,5 pagina toevoegt.
  • Je kunt je manuscript of idee mailen naar manuscript@1802publishing.nl.
  • We streven ernaar zo snel mogelijk een manuscript te lezen of je idee te beoordelen. Als de wachttijd langer dan een maand is, vermelden we dit.
  • Wij selecteren enkel boeken/ideeën die ons aanspreken én volgens ons kwaliteit in zich hebben. Dit wil niet zeggen dat bij een afwijzing jouw manuscript niet goed zou zijn. Het zegt alleen dat jouw manuscript op dit moment niet tussen onze andere uitgaven past.
  • Als wij besluiten dat we je manuscript of spel uit willen geven, laten we dat weten en gaan we in gesprek met je.
  • Als we het niet uit willen geven, geven we in het kort aan waarom niet.