Schrijfwedstrijden

Schrijfwedstrijd 2021

Status: Inzenden is mogelijk tot 17 juni 2021 23.59 uur

Opdracht:

Heer Otto is dood, vergiftigd. Wie heeft dit gedaan? Leef je in en uit in een echt detectiveverhaal!

Publicatie bundel

Nog onder voorbehoud in februari 2022

Zeer korte verhalen schrijfwedstrijd 2020

Status: afgerond

Opdracht:
Schrijf een zeer kort verhaal. De winnende verhalen worden gepubliceerd op ansichtkaarten.

Prijs:
Publicatie op ansichtkaarten

Inzenden:

In december 2020 zijn zowel de zeer korte verhaal ansichtkaarten gepubliceerd als ook kinderkaarten met mooie afbeeldingen van Herlief en lieve kinderverhaaltjes die in waren gestuurd voor de wedstrijd.

Stroomstootjes is in december 2020 verschenen.

 

Schrijfwedstrijd 2020

Status: afgerond

Opdracht:

Beschrijf in een pakkend verhaal hoe de personage of het groepje personages op dat moment daar in de metrowagon zijn beland. Middels deze Co Writing Contest vormen alle verhalen samen één verhaal.

Geheime ontmoetingen, briefjes en USB-sticks, AK47’s, winterwortels, een Heidi, achtervolgingen door kudde winkelwagentjes en kwallen. Maar wat ging eraan vooraf?

Publicatie bundel

Missie Lijn 52 is verschenen op 18 februari 2021

 

Schrijfwedstrijd 2019

Status: afgerond

Opdracht:

In elke regio bestaan legendes en sages. Verhalen uit de geschiedenis die door verschillende generaties zijn verteld of zijn opgetekend in oude geschriften, al dan niet met een religieus karakter. De verhalen vertellen over gebruiken die eeuwen geleden normaal waren. Soms legt het uit waar een hedendaags gebruik vandaan komt of verklaart het een naam van een locatie. Deze lokale vertellingen zijn inspirerende bronnen voor moderne verhalen en zijn nu ook de inspiratiebron voor de schrijfwedstrijd van 18.02 publishing.

Legendes of sages kunnen worden herschreven of op zichzelf een rol spelen in een verhaal. Dit laatste is precies wat 18.02 publishing wil in de Schrijfwedstrijd 2019 'Hier, toen en nu': legendes die een rol spelen in een verhaal.

Publicatie bundel

Voor de Duvel niet bang is verschenen op 15 februari 2020