Over ons

Onstaan van 18.02 publishing

Het idee om een uitgeverij te beginnen zong al een tijdje door ons hoofd. Zo'n idee heeft tijd nodig om te rijpen, uitgedacht te worden en vorm te geven. Uiteindelijk hebben we het besluit genomen om daadwerkelijk een uitgeverij te starten.
Zo'n besluit brengt het nodige denkwerk en ontwikkelkansen met zich mee. Allereerst stonden we voor de vraag: hoe gaan we de uitgeverij noemen.

Cijfers in de naam!

Aangezien Miranda van der Steen schrijft en we daardoor op het idee zijn gebracht, was de keuze snel gemaakt. Ook al worden cijfers niet snel gebruikt in een bedrijfsnaam, zoals de KVK ons vermeldden, kwamen we al snel bij uit bij deze optie:

 

18.02

De cijfers staan voor 18 februari. De dag dat ik zelf geboren ben, maar ook Miranda van der Steen een jaar later. En last but not least zijn we respectievelijk 34 en 33 jaar na onze geboorte getrouwd op 18 februari. De datum is bijzonder voor ons. Hopelijk op deze manier ook voor anderen. We hopen op 18 februari elk jaar nog een groter feestje te vieren dan dat we al deden: want op welke dag is het beter om een boek uit te geven?

Wessel Blei

Uitgever, vormgever en ideeën ontwikkeling

Miranda van der Steen

redacteur, product ontwikkeling en auteur