Over 18.02 publishing

Het idee om een uitgeverij te beginnen zong al een tijdje door mijn hoofd. Zo’n idee heeft tijd nodig om te rijpen, uitgedacht te worden en vorm te geven. Uiteindelijk heb ik het besluit genomen om daadwerkelijk een uitgeverij te starten.
Zo’n besluit brengt het nodige denkwerk en ontwikkelkansen met zich mee. Allereerst stond ik voor de vraag: hoe ga ik de uitgeverij noemen.

Cijfers in de naam!
Aangezien mijn vrouw schrijft en mij op het idee had gebracht, was de keuze snel gemaakt. Ook al worden cijfers niet snel gebruikt in een bedrijfsnaam, zoals de KVK mij vermeldde, kwam ik al snel bij de enige optie die ik had:

18.02
De cijfers staan voor 18 februari. De dag dat ik zelf geboren ben, maar ook mijn vrouw een jaar later. En last but not least zijn we 34 jaar na mijn geboorte getrouwd op 18 februari. De datum is bijzonder voor ons. Hopelijk op deze manier ook voor anderen. Ik hoop op 18 februari elk jaar nog een groter feestje te vieren dan dat ik al deed: want op welke dag is het beter om een boek uit te geven?